top of page

Remote learning support

Public·37 members

Shqipëria Republika Çeke drejtpërdrejt 12 tetor 2023 Futbolli


Ajo kufizohet nga Polonia në veri, Ukraina në lindje, Hungaria në jug, Republika Çeke në veriperëndim dhe Austria në jugperëndim. Territori i Sllovakisë ...


Prioritetet e Presidencës Çeke përfshijnë disa fusha dhe çështje, lidhur me sigurinë dhe menaxhimin e krizave, te axhenda e gjelbër, demokracia dhe rimëkëmbja post-Covid. Më konkretisht programi i Presidencës Çeke përfshin këto prioritete: ● Menaxhimi i krizës së refugjatëve dhe rimëkëmbja e Ukrainës pas luftës dhe agresionit ushtarak të Rusisë - Presidenca Çeke do të mbështesë përpjekjet e BE-së për të mbrojtur sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës duke përdorur të gjitha instrumentet dhe programet e ofruara nga BE-ja, duke përfshirë forcimin e sanksioneve kundër Rusisë. Republika Çeke Kryeqyteti dhe qyteti më i madh është Praga. Republika Çeke përfshin territoret historike të Bohemisë, Moravisë dhe Silezisë Çeke. Shteti çek u formua në fund ... eu, 2022). Presidenca për periudhën korrik-dhjetor 2022 i takon Republikës Çeke, por kjo nuk është hera e parë që ky shtet mban presidencën e Këshillit. Republika Çeke e ka marrë Presidencën për herë të parë në periudhën janar-qershor të vitit 2009. Për Presidencën e periudhës korrik-dhjetor të vitit 2022 përgatitjet i ka filluar që në datë 10 korrik 2018. Ambasadori Kuka e falënderoi Kryeministrin Babiš për ftesën dhe i përcolli urimet që Kryeministri Rama i ka dërguar z. Babiš me rastin e Vitit të Ri. Janar 2019- Në kuadër të realizimit të prioriteteve të qeverisë shqiptare në fushën e turizmit dhe të investimeve, Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi zhvilloi një vizitë pune në Pragë. Vizita u fokusua në dy rrafshe: në promovimin e turizmit shqiptar dhe në prezantimin e mundësive për investime në fushën e turizmit. Mr. Ilirian Kuka was accredited by the President H. E. Ing. Miloš Zeman on December 6th, 2018 as the Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of Albania to the Czech Republic. He is a respected public servant and businessman who has worked and managed different global and multinational companies. He joined Albanian Foreign Service in 2014 as Counselor for Business, Commercial, and Cultural Affairs at the Embassy of Albania in Prague. Dhjetor 2019- Ambasada Shqiptare në Pragë organizoi një pritje festive me rastin e Festws Kombëtare dhe në vijim të paraqitjes së Letrave- Kredenciale të Ambasadorit të ri, z. Ilirian Kuka. Gjithashtu, u diskutua mbi mundësitë e bashkëpunimit në mes dy misioneve diplomatike për promovimin e çështjeve me interes të përbashkët. Language Janr 2019-Ambasadori Ilirian Kuka mori pjesë në eventin e organizuar nga Kryeministri dhe Ministri i Jashtëm për trupin diplomatik të akredituar në Çeki. Gjatë këtij eventi, Ambasadori Kuka zhvilloi një takim te shkurtër dhe një bisede miqësore me Kryeministrin Andrei Babiš. Këto përfshijnë, për shembull, financimin transparent të partive politike, pavarësinë e masmedias dhe një dialog të hapur me qytetarët. Përsa i përkon pjesës së zgjerimit dhe integrimit të vendeve aspirante në BE t (Programi Presidencës Çeke, 2022), CZ PRES do të fokusohet në fuqizimin e marrëdhënieve të BE-së me Ballkanin Perëndimor. CZ PRES do të përpiqet për koordinimin maksimal të aktiviteteve të BE-së në marrëdhëniet e jashtme, veçanërisht ato të Përfaqësuesit të Lartë për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, Shërbimit Evropian të Veprimit të Jashtëm dhe Komisionit. Gjithashtu në programin 6-mujor që është parashikuar ka disa aktivitete për BP që do të realizohen nga Presidenca Çeke si Tryeza e Rrumbullakët me Shoqërinë Civile nga Ballkani Perëndimor mbi Sfidat e Integrimit Europian parashikuar si dhe Tirana Connectivity Forum 2022. Gjithashtu, Çekia e filloi Presidencën me një zhvillim mjaft pozitiv për Shqipërinë e Maqedoninë e Veriut - Zhvillimi i Konferencës së Parë NdërQeveritare (ICG) e realizuar më 19 korrik 2022 që nënkupton fillimin zyrtar të negociatave. Shqipëria Republika Çeke transmetim i drejtpërdrejtë 12 teto 2 orë më parë — Shqipëria Republika Çeke transmetim i drejtpërdrejtë 12 tetor 2023 Transmetim Kundërshtari ynë i mbrëmjes së sotme në ndeshjen e së shtunës ... (HD live###) Shqipëria Republika Çeke drejtpërdrejt 12/10 1 orë më parë — 1 orë më parë — 7 sht 2023 — Aktualisht, Shqipëria ka 6 pikë në grupin E, një më pak se Republika Çeke kryesuese dhe në rast të një suksesi ... Ajo do të punojë në mënyrë specifike në mbështetjen e zbatimit të çështjeve kryesore, veçanërisht në kuadër të Kompasit Strategjik. ● Pandemia e COVID-19 dhe agresioni rus ndaj Ukrainës kanë ndikuar në një goditje inflacioni, rritje të pasigurisë së tregut dhe kanë ekspozuar brishtësinë e zinxhirëve të furnizimit global. Për të forcuar qëndrueshmërinë strategjike, mbështetja e synuar për konkurrencën teknologjike bazuar në kapacitetet e veta prodhuese, së bashku me thellimin e tregtisë së lirë me kombet demokratike në botë, është thelbësore. ● Presidenca Çeke do të fokusohet në forcimin e qëndrueshmërisë së institucioneve që kanë një ndikim të madh në ruajtjen dhe zhvillimin e vlerave të demokracisë dhe shtetit të së drejtës në BE. (Faqja zyrtare e Presidencës Çeke, 2022). Presidenca po kalon nga Franca në Çeki gjë që është me shumë rëndësi për të dyja shtetet pasi janë në trio sëbashku me Suedinë. Franca pati nje 6-mujorsh tepër të vështirë pasi lufta që shpalli Rusia ndaj Ukrainës iu shtua përgjegjësive dhe sfidave të tjera që po haste Franca gjatë presidencës së saj. Slogani i presidencës çeke për 2022 është i njëjti me atë që përdori presidenti i saj, Václav Havel në vitin 1996 kur mendoi për të ardhmen e Europës si kontinent dhe gjatë fjalimit të tij në ceremonialin e Çmimit të Karlit të Madh, të titulluar “Europa si një detyrë”, ai theksoi se detyra e parë e Europës është kujdesi përmes reflektimit të thelluar. "Europa si detyrë: Rimendo, rindërto, rifuqizo" (Faqja zyrtare e Presidencës Çeke, 2022). Emblema homogjene është një objekt simbolik si një simbol dallues i një kombi me strukturë uniforme e përbërë nga disa elemente pasqyron moton e Bashkimit Europian “Të bashkuar në diversitet”. [TRANSMETO!!] Shqipëria Polonia transmetim i drejtpërdrejtë 9 sht 2023 — DREJTPËRDREJTË*]]**] Republika Çeke Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 2022 7 shtator 2023 cz. more ▻ Udhëheqësit e. Per Xhejlin cdo mjet ...


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page